Kan vi alla hålla med om att vi behöver en hållbar flyktingpolitik?

Vi måste prata om detta, inför Partiledardebatterna, och under den:

Kan vi börja prata om skatteflykterna, och dåligt planerad användning av skattemedel? (så som den fina kryssningsbåten till flyktingar som stog tom måste betalas för och blev en rättsligt tvist, kolosalt höga hyror för asylsökande/flyktingar där uthyrare går i vinst)
Kan vi börja att verkligen titta på Hållbar-utveckling för att ta emot flyktingar?

sustainable

Här är lite länkhjälp om hållbarhet. Känner ni någon riksdagsledamot, eller partiledare, eller blivande partiledare? Prata med dem om detta, låt oss starta ett riktigt samtal! Snälla?

1 – Make them partners, not just recipients.
2- Homes for refugees: eight new designs for conflict housing
3- Urgent Housing Solution – Scandinavian sustainable design at it’s best

Detta är bara ett axplock, det finns så mycket goda idéer där ute. som är genomförbara.
Vissa kommer argumentera: men vi kan inte bara ge dem hus och hem gratis, det kostar pengar. Det är rätt! Men vi kan hjälpa dem att hjälpa sig själva och varandra. Då får vi en fungerande integration och ett fungerande ekosystem.
De som flyr och kommer hit är från alla promenader i livet. Läkare, byggarbetare, lärare, hårfrisörer, designers, etc etc. Ser vi inte hur de kan hjälpa att bygga upp hem, och få i ordning?

Vad händer om vi prioriterar intensivkurser till de som redan är lärare? Så de sedan vidare kan hjälpa fler att lära sig svenska?
Vad händer om de som är pedagoger och psykologer får jobba med de barnen som kommer, får hjälpas åt för att hantera traumat de gått igenom för att ta sig bort ifrån kriget?
Vad händer om de som vet hur man bygger får bli sysselsatta med att hjälpa till att bygga hem till de som kommer?
Vad händer om de som är läkare, undersköterskor och sjuksköterskor får hjälpa dem runtomkring sig, kanske tillsammans med tolk och svensk doktor att ge de personer som kommit hit hjälp med sjukdommar och skador de har?
Vad händer om de som kan sy, får sysselsätta sig med att reparera, sy nytt? Finns det företag idag som har restprodukter som vi skulle kunna låta gå till nytta?

Ser du vad jag menar? Ser du hur detta kan vara en hållbar hjälp? En hållbar utveckling, som bygger sig själv, som inte måste kosta så mycket extra?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.